Rondleiding

Walking Tours Rome

Walking Tours Rome

De Italiaanse Alessandra Neri verzorgt voor de gasten van SMOOK wandelingen door het antieke Rome. Alessandra is 38 jaar en een gecertificeerd stadsgids, ze studeerde kunstgeschiedenis aan de ‘Tor Vergata’ Universiteit van Rome. Ze neemt mensen mee op verschillende wandelingen en spreekt vloeiend Engels. 

 

If you really want to hear what the stones and the streets of Rome have to tell you, if you want to stand in front of those sacred walls, or if you simply want to enjoy the city and its wonders in a relaxed and personalized way, then….book a tour!

 

You will discover stories you have never heard before and everything will be revealed to your eyes and mind during your relaxing stroll through the narrow alleyways of Rome, the ancient ruins and its fantastic churches, squares and roads.

 

 – Alessandra Neri –

 

Kosten

- Walking tour 2 uur: €.100,00

- Walking tour 3 uur: €.120,00

- Walking tour 4 uur: €.140,00

 

Keuze programma

1. Ancient Rome: Colosseum, Roman Forum, Capitoline Hill, & Piazza Venezia
2. The Great Beauty: Spanish Steps, Trevi Fountain , Pantheon & Piazza Navona
3. The Jewish Ghetto: Tiber Island, Theatre of Marcellus & Capitoline Hill
4. The Journey of Pilgrims: S. Peter Square, Castel S. Angelo, Piazza Navona & Pantheon
5. The legend of Rome: Capitoline Hill, Theatre of Marcellus, Largo Argentina & Pantheon
6. Aventine Hill: Circus Maximus, S. Sabina, The Orange Tree Garden & The keyhole
7. Golden Mosaics: S. Maria Maggiore, S. Pudenziana & S. Prassede

Rondleidingen - Andrea Vreede

Rondleidingen - Andrea Vreede

Andrea Vreede is bij het grote publiek bekend als correspondent voor het NOS Journaal in Italie. Ze vestigde zich in 1993 als archeoloog en tolk-vertaler Italiaans in Rome. Een aantal jaren reisde ze als gids voor het culturele toerisme heel Italië door. 

 

Op aanvraag, en mits te combineren met haar media werkzaamheden voor de NOS, verzorgt Andrea rondleidingen in Rome. De gemiddelde rondleiding duurt drie uur en kan worden ingevuld aan de hand van een thema naar keuze. Op maat gesneden wandelingen kunnen in overleg worden afgesproken. Een aanrader voor de Rome bezoeker die goed voorbereid op reis gaat is haar boek 'De magie van Rome', uitgekomen in maart 2007.

 

Voorbeelden van mogelijke rondleidingen:

 

1. Antieke Kunst

De Oudheid dichterbij. Een wandeling over het Forum Romanum in de voetstappen van Caesar en Cicero. Feit en fictie over het Colosseum en het Capitool en een bezoek aan de mooiste tempel aller tijden: het Pantheon van Hadrianus, nog altijd in gebruik als cultusruimte.

 

2. Vaticaan

De ins en outs van de Rooms-Katholieke Kerk. Pausen van vroeger en nu. Van de overdonderende Sint-Pieter en Bernini's plein tot de rustiger Borgo Pio waar Joseph Ratzinger tot april 2005 woonde. Verhalen over Johannes Paulus II en Benedictus XVI tegen de achtergrond van de weergaloze kunst van Michelangelo en anderen.

 

3. Caravaggio

Michelangelo Merisi da Caravaggio - schilder en schelm in het Rome van 1600. Een tocht langs zijn beroemde werken op een wandeling door het historische centrum van Rome, van Senaat tot Piazza del Popolo.

 

4. Borromini 

Francesco Borromini – miskend genie van de Barok en eeuwige rivaal van Gian Lorenzo Bernini. Een bezoek aan de belangrijkste bouwwerken van deze talentvolle architect. Onbekend en onterecht onbemind. Een eyeopener voor wie van architectuur houdt.

 

De prijs van de rondleiding is afhankelijk van het aantal deelnemers, gewenste duur en onderwerpen.