Tickets

1. Vaticaanse Musea

1. Vaticaanse Musea

Los entreeticket volwassene: €.20,00/persoon

Los entreeticket kinderen tot 18 jaar: €.12,00/persoon

 

- Prijzen kunnen varieren en worden vooraf overlegd -


De Vaticaanse Musea zijn ondergebracht in de Apostolische paleizen die ooit dienst deden als pauselijke residenties. Tot de musea behoren het Pio Clementino Museum, dat vooral beeldhouwwerken herbergt, waaronder de monumentale Romeinse sculptuur de Laocoöngroep. In het Chiaramonti Museum staan beelden van belangrijke figuren als keizer Augustus. Het Gregoriono Etrusco Museum bevat acht Gallerieën vol Etruskische stukken, het Egiziano Museum bevat Oud-Egyptische voorwerpen zoals het Egyptisch Dodenboek. Tot het complex van de musea behoren ook de wereldberoemde Sixtijnse kapel met de beschilderde zoldering van Michelangelo en de Stanze di Raffaello, vier renaissancistische zalen die volledig gedecoreerd zijn door de schilder en zijn leerlingen. Eveneens wereldberoemd is de Kaartengalerij, die door Ignazio Danti helemaal beschilderd werd met topografische kaarten van Italië.

 

Met name in de maanden april, mei, juni, september en oktober is de rij voor de entree lang, de wachttijden lopen op van 1 tot 3 uur. In het laagseizoen kan het de moeite lonen direct aan de kassa entreetickets te kopen, de reservering is alléén interessant om de rij te vermijden. Iedere laatste zondagochtend (tot 12.30u) is entree gratis, alsmede op 27 september (dag van het toerisme) de gehele dag. 

2. Galleria Borghese

2. Galleria Borghese

Los entreeticket volwassene: €.11,00/persoon

Los entreeticket 18-25 of 65+ jaar: €.6,50/persoon

Los entreeticket 0-18 jaar: €.2,00/persoon


- Prijzen kunnen varieren en worden vooraf overlegd -

 

De Galleria van de Villa Borghese in Rome is beroemd voor haar wereldberoemde kunstverzameling, het museum presenteert o.a. Raphael, Rubens, Titian, Bernini, Caravaggio, Canova en Antonello da Messina. De Galleria Borghese dateert van 1613 en is voor de familie Borghese ontworpen door de architect Flaminio Ponzio aan de Porto Pinciana om de kunstcollectie in onder te brengen. De Galleria ligt in het oosten van het park Villa Borghese. In het park ligt ook een amfitheater (Piazza di Siena), een 18e eeuwse triomfboog (arco di Settimio Severo) en een botanische tuin. Er staan ook beelden van Tritonen die er net zo uitzien als deze aan de Fontana del Moro (Moor fontein) op Piazza Navona. De originelen werden van het plein naar het park gebracht, de Tritonen op Piazza Navona zijn eigenlijk 19e eeuwse replica’s.

3. Colosseum, Palatijn & Forum Romanum

3. Colosseum, Palatijn & Forum Romanum

Los entreeticket volwassene: €.14,00/persoon

Los entreeticket 0-25 of 65+ jaar: €.9,50/persoon


- Prijzen kunnen varieren en worden vooraf overlegd -

 

Een toegangsticket voor het Colosseum is ook geldig voor het Forum Romanum en het Palatijn. Het Colosseum is de bekendste bezienswaardigheid van Rome. Het gebouw is, met een hoogte van 57 meter, een omtrek van maar liefst 527 meter en toegang voor 50.000 toeschouwers, letterlijk kolossaal. Dit centrum van 'amusement' van het oude Rome is in 80 na Chr. geopend door keizer Titius. Het Forum Romanum is het oude hart van Rome. Ooit waren de ruines van het Forum Romanum het middelpunt van de stad Rome. Op het Forum Romanum waren handelslieden actief en de permanente debatten over politieke en sociale vraagstukken werden hier gevoerd. De Palatijn staat bomvol ruines van oude paleizen en andere gebouwen. Op het zuidelijkste deel, tegen het Circus Maximus, liggen de overblijfselen van het paleis van Septimius Severus, keizer van Rome. 

4. Auto met privé chauffeur

4. Auto met privé chauffeur

Huurkosten 1-3 personen: €.35,00/uur

Huurkosten 4-8 personen: €.45,00/uur

 

Ontdek Rome met een privé chauffeur. Huurders van S.M.O.O.K. worden bij hun appartement opgehaald voor een rit door de antieke stad tegen een aantrekkelijke prijs. De chauffeurs zijn betrouwbaar, formeel gekleed, gelicentieerd en de auto is luxe. Ideaal voor mensen die een dagje de benen willen laten rusten. Alle locaties binnen de ringweg vallen binnen het tarief, het minimale aantal af te nemen uren bedraagt drie uur.

 

Let wel; u huurt een vervoersmiddel. De chauffeur is geen gids. U dient zelf vooraf een globale route op te stellen van de locaties die u wilt bereiken. Op verzoek stellen we een tour mét Engelstalige gids samen tegen een meerprijs. Bij boeking betaalt u een voorschot van €.10,00/uur om de reservering te bevestigen. Bij annulering wordt de aanbetaling niet gerestitueerd.

5. Fietsen in Rome

5. Fietsen in Rome

Hebt u weleens een vreemde stad per fiets verkend? Of achter een fietsgids aangereden? Het kán in Rome, een Fiets Tour met NL begeleiding. Uiteraard kunt u wandelend alles op eigen wijze bekijken, maar veel efficiënter is een NL fietsgids volgen. Er zijn verschillende routes; zo kunt u in de stad enkele belangrijke gebouwen zien, of juist naar hoger gelegen gedeeltes fietsen en op verschillende plaatsen een prachtig panoramisch uitzicht bewonderen. Ook de wereldberoemde Via Appia is per Fiets Tour uitstekend bereikbaar om de daar gelegen overblijfselen van de catacomben en eeuwenoude aquaducten te bekijken. Per fiets door de stad; het is een verademing! En u ziet veel in weinig tijd, ideaal. Reserveer uw Fiets Tour voordat u naar Rome gaat!

 

Meer informatie over de organisatie 'Fietsen in Rome'.