Transport

Transport van en naar het vliegveld

Transport van en naar het vliegveld

Na uw landing op vliegveld Ciampino of Fiumicino/Leonardo da Vinci wilt u zo snel en veilig mogelijk naar uw appartement. Dat kan per openbaar vervoer of via de transfer service van SMOOK. Op deze pagina vindt u informatie over de verschillende reiswijzen.

 

De meest betrouwbare manier van reizen is de privé transfer. U wordt met naambordje opgehaald in de terminal door één van onze chauffeurs en direct naar de plaats van bestemming gebracht. Kort gesteld; kostentechnisch is de privé transfer interessant vanaf luchthaven Fiumicino, vanaf vliegveld Ciampino is een reguliere taxi significant goedkoper. 

 

De kosten per enkele rit zijn als volgt:

 

Transfer 1-3 personen: €.55,00
Transfer 4-5 personen: €.65,00
Transfer 6-8 personen: €.75,00


Voor ritten tussen 23.00u en 6.00u wordt een meerprijs van €.10,00 in rekening gebracht.


Met behulp van uw vluchtgegevens bestelt u de transfer online via www.transfer-rome.nl

Openbaar vervoer vanaf vliegveld Ciampino

Openbaar vervoer vanaf vliegveld Ciampino

Indien u landt op Ciampino en transportkosten wilt besparen, dan kan dat door gebruik te maken van het openbaar vervoer. Houdt u wel rekening met een ruime reistijd en sjouwen met de bagage.

 

Vanaf het vliegveld rijdt de zogenaamde 'Terravision' bus naar het centraal station (Termini) van Rome. De rit duurt ca. 45 minuten, de kosten bedragen 4 euro voor een enkele reis. Meer informatie vindt u op www.terravision.eu. Voor de reis vanaf treinstation Termini naar het appartement, krijgt u van ons een routebeschrijving toegestuurd.

 

Een alternatief is de lijnbus vanaf Ciampino. Voor de aankomstterminal vertrekt een stadsbus naar het metrostation Anagnina. Vanaf dat station reist u vlot naar treinstation Termini of elders, afhankelijk van uw keuze van appartement. 

Openbaar vervoer vanaf Fiumicino

Openbaar vervoer vanaf Fiumicino

Vanaf het vliegveld Fiumicino/Leonardo da Vinci rijdt er een pendeltrein, de zogenaamde 'Leonardo Express' naar treinstation Termini. De shuttle rijdt ieder half uur vanaf 6.37 tot 23.37, de rit duurt ca. 35 minuten en een ticket kost 14 euro per persoon. U krijgt van ons een routebeschrijving mee hoe te reizen naar het appartement vanaf station Termini.

 

Reist u met meer dan twee personen, dan is het de moeite om de transferservice te bestellen, deze trein valt dan al snel duurder uit. Het is niet interessant om van deze de Leonardo Express gebruik te maken, wanneer u niet in de directe omgeving van station Termini logeert.

 

De meest voordelige, maar minst vlotte en minst comfortabele manier om vanaf Fiumicino te reizen is met de Terravision bus (www.terravision.eu) naar station Termini.